1Szükségem van engedélyre, hogy airbnb-n bérbe adhassam a lakásomat?
Nincs szükséged engedélyre, csupán a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál kell bejelenteni ezt az új szolgáltatást. A Tata A. természetesen ebben is segít Neked, a 2-es indulócsomag megrendelésekor bővebb tájékoztatást is adunk a jogi részletekről.
2Hogy állítsam be az árat?
Az árat mindig a kereslet és kínálat határozza meg. Fontos, hogy hasonlítsd össze a saját ingatlanod a környék többi bérelhető ingatlanjával. Az árak természetesen szezonálisan is változhatnak, jellemzően ugyanazért a szállásért nyáron többet is fizethetnek a vendégek. A rövid távú lakáskiadásnál is megfigyelhető, hogy pár napos foglalás esetén 2-szer, 3-szor annyi a bérleti díj, mint hosszú távon. Ha kérdésed van ingatlanod beárazásával kapcsolatban, keresd kollégáinkat, akik szívesen segítenek Neked!
3Havonta reálisan hány napra lehet kiadni egy lakást?
Ez nagyban függ a szezontól, de azt tapasztaljuk, hogy egy jó elhelyezkedésű, igényesen kialakított lakást egész évben szívesen foglalnak a vendégek. Azzal azonban számolni kell, hogy a téli hónapokban például csökken a kereslet.
4Mennyi munkával/idővel jár, ha airbnb-n keresztül szeretném a lakásomat kiadni?
Ha rendszeresen szeretnénk vendégeket fogadni a lakásunkba, azzal bizony foglalkozni kell. Mi körülbelül napi 1-2 órát töltünk a foglalások kezelésével és a vendégekkel történő kommunikációval. Ezen kívül számolni kell a hozzánk érkezők fogadásával és a távozás utáni takarítással és mosással is. Mi a Tata A-nál ügyelünk rá, hogy valaki a nap 24 órájában riasztható legyen, ha a vendégnek problémája akadna az ingatlanunkkal.
5Van hozzáférésem, hogy lássam, milyen vendég jön a lakásomba?
Természetesen, ha szeretnéd, hozzáférést biztosítunk a vendéglistához.
6Mi történik, ha a lakásomban valami megrongálódik?
Az Airbnb keretében szállásadó biztosítás jár minden tulajdonosnak, de fontos megjegyezni, hogy ez nem helyettesíti a normál lakásbiztosítást. Ha nem rendelkezel vele, mi azt ajánljuk, hogy köss egyet, mielőtt belekezdenél a bérbeadásba.
7Hol vehetők igénybe a Tata Accommodation szolgáltatásai?
Tata területén belül mindenhol elérhető a szolgáltatásunk, sőt egyedülálló módon a város 15-20 km-es vonzáskörzetében is tudjuk biztosítani az Airbnb lehetőségét egyéni megegyezés szerint.
8Mennyi többletköltséggel jár a Tata A. szolgáltatása munkaszüneti napokon illetve hétvégéken?
Munkaszüneti napokon minden tevékenységet +100%-os áron végzünk, illetve hétvégéken +50% díjért dolgozunk.
Ajánlatkérés